Paylaşmak ister misiniz?

    Janus’ta Düzenlenen Eğitimleri Takip Edin

    Yeme Bozuklukları için Geliştirilmiş BDT Programı

    Yeme Bozuklukları için Geliştirilmiş Bilişsel Davranışçı Terapi

    Yeme bozuklukları etkili tedavi gerektiren ciddi ruh sağlığı sorunlarıdır. Bilişsel davranışçı terapi (BDT), bireylerin yemek ve yeme ile ilgili düşünce ve davranışlarını anlamalarına ve değiştirmelerine yardımcı olmayı amaçlayan yapılandırılmış ve sorun odaklı bir yaklaşımdır. Tüm yeme bozuklukları için uygun olan yeni bir “geliştirilmiş” BDT (BDT – YB) versiyonu geliştirilmiştir. BDT’nin geliştirilmiş versiyonu, tedavinin temelini oluşturan “transdiagnostik” bir teoriye dayanmaktadır.

    Kendi kendini izleme, yeme sorunlarının ayrıntılı bir ölçümünü sağladığı ve her terapi seansının odağını yönlendirmeye yardımcı olduğu için yeme bozuklukları için BDT’nin önemli bir özelliğidir. Sonuç olarak, yeme bozuklukları için geliştirilmiş BDT, anoreksiya nevroza, bulimiya nervoza ve tıkınırcasına yeme bozukluğu için etkili bir tedavidir.

    Geliştirilmiş BDT modeli üzerinden formülasyon, kullanılan teknik ve müdahaleler yer almaktadır. Yeme probleminin farkındalığı ve yeme alışkanlıklarının düzenlenmesiyle başlar. Klasik BDT’den farklı olarak, düşünce kaydı tutma yoktur, kendini izleme kayıtları tutulur. Kişinin yeme problemini sürdüren süreçlere odaklanılır. İlerleyen kısımda amaç, yeme bozukluğunu sürdüren ana mekanizmalarını ele almaktır. Sürdürücü faktörlere göre şekillenir, Beden Algısı, Diyet Kısıtlaması ve Olaylar, Duygular ve Yeme Arasındaki İlişki üzerine çalışılır.

    Program, Anoreksiya nervoza ve Bulimiya Nervoza, Tıkınırcasına Yeme Bozukluğu olarak iki ayrı başlıkta işlenecektir. Detayları aşağıda yer almaktadır:

    Anoreksiya Nervoza için BDT Programı

    Başlangıç Değerlendirmesi: Danışanın yeme bozukluğu semptomlarını, yeme davranışlarını, vücut imajı algısını ve ilgili psikolojik faktörleri değerlendirme. Tedavi sürecinin amacını ve yapısını açıklama.

    Psikoeğitim ve Farkındalık Geliştirme: Anoreksiya nervoza ve onun fiziksel, psikolojik etkileri hakkında bilgi verme. Sağlıklı beslenme ve vücut imajı hakkında eğitim.

    Yeme Davranışlarını Düzenleme: Düzenli yeme alışkanlıklarını teşvik etme. Besin çeşitliliğini ve yeterli kalori alımını destekleme.

    Bilişsel Yeniden Yapılandırma: Olumsuz vücut imajı ve kendine yönelik eleştirel düşünceleri tanımlama ve bunları sorgulama. Sağlıklı ve gerçekçi vücut imajı algısını teşvik etme.

    Nüksetmeyi Önleme ve Sonlandırma: Kazanılan ilerlemeyi sürdürme stratejileri geliştirme. Kriz yönetimi ve nüksetme önleme planları oluşturma.

    Bulimiya Nervoza ve Tıkınırcasına Yeme Bozukluğu için BDT Programı

    Başlangıç Değerlendirmesi: Danışanın yeme krizleri ve kusma gibi telafi davranışlarını, vücut imajı algısını ve ilgili psikolojik faktörleri değerlendirme.Tedavi sürecinin amacını ve yapısını açıklama.

    Eğitim ve Farkındalık Geliştirme: Bulimiya nervoza ve Tıkınırcasına Yeme Bozukluğunun fiziksel, psikolojik etkileri hakkında bilgi verme. Duygu durum ve stres yönetimi becerilerini geliştirme.

    Yeme Davranışlarını Düzenleme: Düzenli ve dengeli yeme alışkanlıkları geliştirme. Yeme krizlerini önlemeye yönelik stratejiler oluşturma.

    Bilişsel Yeniden Yapılandırma: Yeme krizlerine yol açan tetikleyicileri ve düşünceleri tanımlama. Olumsuz düşünce kalıplarını sorgulama ve değiştirme.

    Nüksetmeyi Önleme ve Sonlandırma: Kazanılan ilerlemeyi sürdürme ve gelecekteki zorluklar için hazırlık yapma. Kişisel nüksetme önleme planı oluşturma.

    Eğitimcilerimiz

    Prof. Dr. Aslıhan Dönmez

    Doç. Dr. Hakan Öğütlü

    Eğitimcilerimizle ilgili detaylı bilgi için tıklayın

    Süre ve Katılım Koşulları

    Kurs ruh sağlığı alanında çalışan ve psikoterapi hizmeti üreten profesyonellere yöneliktir.  Psikiyatri Uzmanı veya Asistanı, Psikolog, Klinik Psikolog, PDR Mezunları ve Psikiyatri Hemşireleri başvurabilir.

    Kurs süresi toplam 7 saattir ve 3 oturumda tamamlanır. Eğitim programı, online olarak yapılacaktır. 

     Aynı zamanda BDPD tarafından verilen eğitimler, sertifikasyon için başvurmanız durumunda ACT ve EABCT tarafından kabul edilmektedir. Eğitim sonunda, alınan 7 saatlik eğitime ilişkin katılım belgesi verilecektir.

    Ayrıntılı bilgi ve bilişsel terapide sertifikasyon süreci için tıklayın.

    Eğitim Başlangıç Tarihi:

    7-8-9 Mayıs 2025

    7 Mayıs Aslıhan Dönmez 19.00-22.00

    8-9 Mayıs Hakan Öğütlü 20.00-22.00

    İlan edilen tarihlerde herhangi bir zorunluluk doğrultusunda değişiklik yapılma ihtimali vardır.

    Kayıt Olmak İçin Ne Yapmalıyım?

    Eğitime katılabilmek için öncelikle sayfanın solundaki formu doldurmanız gerekmektedir. Kayıtları sadece bu sayfadaki form ile almaktayız. Formdaki bilgilerin tümüne kayıt sırasında gereksinim duyulduğundan hiçbir alanı boş bırakmayınız. Sizin için geçerli olmayan bölümleri “-” yazarak doldurabilirsiniz. Ruh sağlığı alanında eğitim aldığınıza dair diplomanızın fotoğrafını çekerek “Diploma” yazan kısma yükleyiniz. Lisans ve yüksek lisans diplomaları gibi birden fazla diplomanız varsa, sonuncu veya ruh sağlığı alanında olan diplomanızı yüklemeniz yeterlidir. Bu belgeler olmadan kayıdınız yapılamamaktadır.

    Son sınıf öğrencileri transkriptlerini tek bir belge haline getirip yükleyebilirler. Son sınıf öğrencilerinin başvuru koşullarına dair detayları metnin devamında bulabilirsiniz.

    Formu doldurduktan sonra ödeme yapmadan evvel mutlaka bizden kontenjan bilgisi alınız. Maillere en geç iki gün içerisinde dönmekteyiz. Bu süreyi geçmesine rağmen bizden cevap alamadıysanız 0 530 403 3 403 no’lu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

    Eğitime kayıtlar kontenjan dolana kadar devam edecektir. Eğitime başvurular yoğun olduğu için başvurular kontenjanlar ölçüsünde başvuru sırasına göre değerlendirilecektir. Ön kayıtlar kurs ücretinin ödenmesiyle kesinleşecektir. Başvuru fazlalığında kesin kayıt esas alınacaktır. Başvurular genel olarak yoğun olduğundan son başvuru tarihinden çok önce kontenjanlar kapanmaktadır.

    Kurs Ücreti Nedir?

    Eğitimin ücreti KDV dahil 5040 tl’dir. Eğitim ücretinin kesin kayıt öncesi EFT veya havale yoluyla aşağıda belirtilen hesaba yatırılması gerekmektedir.

    BDPD üyelerine ön kayıt formunda bildirmeleri halinde %5 indirim uygulanmaktadır. Online başvuru formunda ibraz edilmeyen veya kayıt sonrası yapılan üyeliklerde ücret indirimi talep edilememektedir.

    Ne Zamana Kadar Ödeme Yapmalıyım?

    Kesin kayıtlar kontenjan dolana kadar alınmaktadır.

    Kesin kayıt için ödeme yaptıktan sonra eğitime katılmaktan vazgeçmeniz durumunda:

    -Eğitim başlangıç tarihine bir ay ve daha fazla gün içerisinde caymanız durumunda ödemenin hepsi,

    – Eğitim başlangıç tarihine 2 ila 4 hafta kala caymanız durumunda ödemenin yarısı geri ödenir.

    Eğitime iki haftadan az süre kaldığında geri ödeme yapılmamaktadır.

    Katılımcı eğitime başladıktan sonra eğitime devam etmesini engelleyen bir hastalık durumu olduğuna dair devlet hastanesi heyet raporuyla belgeleyeceği sağlık durumları haricinde eğitimi yarım bırakması durumunda ücretin tamamını ödemekle yükümlüdür.

    Ödeme ile kesin kayıt yaptırmış olan katılımcılar bu koşulları peşinen kabul etmiş sayılır.

    Eğitimle İlgili Diğer Konular:

    Katılım sertifikasını alabilmek için tam bir katılım göstermeniz gereklidir. Oturumların telafisi yoktur. Kayıt paylaşılmayacaktır.

    Janus Psikoloji kurum ve eğitimciler için zorunlu hallerde eğitim tarihini değiştirme hakkını saklı tutar. Böyle değişiklikler çok nadir ve zorunlu hallerde söz konusu olmaktadır ve makul bir süre önceden katılımcılarımız bilgilendirilmektedir. Bu tür değişiklikler zorunluluklar haricinde yapılmamakla birlikte, eğitim tarihi değişikliğinden kaynaklı olarak oluşabilecek maddi zararları (uçak veya diğer ulaşım biletleri, kalacak yer, yeni belirlenen eğitim tarihinin diğer eğitimlerinizle çakışması vb.) kurumumuz veya Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği karşılamamaktadır. Bu açıdan oturum tarihlerine dair organizasyonunuzun esnek olması önerilir.

    Eğitime başvuruda bizlere başvuru formu ile ilettiğiniz bilgiler esas alınır. Eğitime başlayarak beyan ettiğiniz bilgilerin doğruluğunu, BDPD ve Janus Psikoloji’nin internet sitesinde belirtilen şartları taşıdığınızı ve koşulları kabul ettiğinizi beyan etmiş sayılırsınız. Bu bilgilerin doğru çıkmaması durumunda sertifikanızı alamamanın yanısıra gerekli hukuki yaptırımlar açısından da sorumlu sayılmaktasınız.

    Kurs Ücretini Yatırmak İçin Hesap Bilgileri:

    HESAP ADI: Janus Kişisel Gelişim ve Danışmanlık Ltd. Şti
    IBAN: TR 0900 0100 2056 9199 9971 5001

    Not: Ödemelerinizi ATM’den yaptığınızda ödeme yapanın ismi ve bilgileri görünmemektedir. Bu sebeple mutlaka havale, EFT ve diğer internet yoluyla ödeme yöntemlerini veya şube içerisinden ödeme yolunu tercih ediniz.

    Ödeme yaparken açıklama kısmına mutlaka Kursiyer adı ve Eğitimin adını yazınız. Ödemeye ilişkin dekontun [email protected] adresine atılması rica olunur.


    Kurs Nerede Yapılacak?

    Kurs Zoom üzerinden planlanmıştır.

    Önemli Not: Kayıt koşulları için Janus olarak standart uygulamaları takip etmekteyiz. Dolayısıyla yukarıdaki prosedürleri takip etmenizi önemle rica ederiz. Soldaki başvuru formunu doldurup göndermeniz ile birlikte bu sayfada belirtilen tüm koşulları kabul etmiş sayılırsınız.

    Paylaşmak ister misiniz?