Beceri Eğitimi Nedir?

Beceri eğitimi, BDPD bünyesinde yıllardır verilen eğitimlerden edinilen deneyim sonucunda ve ACT sertifikasyon sürecine paralel olarak bu yıl içerisinde müfredatımıza eklenen 30 saatlik bir modüldür. BDPD’nin beceri eğitimi 2016 yılı içerisinde EABCT bülteninde “Best Practice” olarak yer almıştır.

Bu modül Temel eğitim sonrasında süpervizyona devam etmek isteyen katılımcılarımız için zorunludur.

Janus’ta Düzenlenen Eğitimleri Takip Edin

Bilişsel Davranışçı Terapiler Beceri Toplantıları

Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği’nin standartlarına uygun şekilde en az Modül I (Temel) Eğitimini veya eşdeğerini tamamlamış olan klinisyenlere yönelik olarak süpervizyon eğitiminden önce beceri eğitimi olarak adlandırılan bir uygulama eğitimi zorunlu hale getirilmiştir. Süpervizyon eğitimine başvuru için ön koşul temel eğitim ve beceri toplantılarına katılımın tamamlanmış olması ve eğitim sonundaki sınavda başarılı olunmasıdır.

Beceri toplantılarının toplam süresi 30 saattir. Eğitim pandemi sebebiyle online olarak yapılacak, oturumların her biri 3 veya 4 saat sürecektir.

Amaç

Bu programda kuramsal eğitimde kazanılan kuramsal bilgilerin süpervizör denetiminde uygulamaya konulması, bu şekilde yaşantısal bilgi halinde yerleşmesi amaçlanmaktadır.

İçerik

Bilişsel Davranışçı Psikoterapi sürecindeki adımları ve yapılandırmayı kapsayacak şekilde değerlendirme, amaç belirleme, seanslarda gündem belirleme, formülasyon yapma ve bilişsel davranışçı temel tekniklerin kullanımı öncelikle süpervizör tarafından canlandırmalarla gösterilecek, ardından katılımcılar aynı bilgi ve becerileri grup içi uygulamalarla kendileri kullanacaklardır. Eğitime vaka getirilmemekte, rol canlandırmalar aracılığıyla uygulamalı şekilde bahsi geçen konular ele alınmaktadır.

Beceri Eğitimi Sorumlu Eğitimcilerimiz

Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği’ne bağlı olarak yürütülen Prof. Dr. Hakan Türkçapar Koordinasyonunda açılan her eğitim belirtilen kadroyla birlikte yürütülmektedir. Derneğe bağlı düzenlenen tüm eğitimler tüm kurumlarda aynı kadro ile eğitim vermektedir.

Prof. Dr. M. Hakan Türkçapar

Prof. Dr. Aslıhan Dönmez

Prof. Dr. Selçuk Aslan

Prof. Dr. Kadir Özdel

Yard. Doç. Dr. Emre Sargın

Eğitimcilerimizle ilgili detaylı bilgi için tıklayın.

Süre ve Katılım Koşulları

Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği ve Janus Psikoloji işbirliği ile Bilişsel Davranışçı Terapi Beceri eğitimi yılın çeşitli dönemlerinde düzenlenmektedir. Güncel eğitim tarihlerini bu sayfadan ve Janus Psikoloji’nin facebook ve twitter gruplarından takip edebilirsiniz.

Eğitim Programı her oturum 3 veya 4 saat olacak şekilde online olarak uygulanacaktır.

Program içeriği ve süresi Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği, European Association for Behavioral and Cognitive Therapy (EABCT) ve Academy of Cognitive Therapy (ACT)’ nin eğitim programlarına paraleldir ve EABCT tarafından akredite edilmiştir. Aynı zamanda BDPD tarafından verilen eğitimler, sertifikasyon için başvurmanız durumunda ACT tarafından kabul edilmektedir. Eğitim sonunda, alınan 30 saatlik beceri toplantılarına ilişkin katılım belgesi verilecektir.

Ayrıntılı bilgi ve bilişsel terapide sertifikasyon süreci için tıklayın.

Başvuruları Devam Eden Beceri Toplantıları Başlangıç Tarihi:

Yeni beceri toplantıları tarihi başlangıcı 24 Ekim 2022 olarak belirlenmiştir.

1. Oturumlar Emre Sargın 24 & 26 Ekim 18.00-22.00

2. Oturumlar 31 Ekim & 1 Kasım – Kadir Özdel

3. Oturumlar 21 &  22 Kasım 18.00-22.00 – Aslıhan Dönmez

4. Oturumlar  3 Aralık 09.00-12.00 & 4 Aralık 12.00-16.00 – Hakan Türkçapar.

Her oturumun 3 veya 4 saat süreceğini hatırlatmak isteriz. 

Eğitim tarihlerinde zaruri hallerde değişiklik yapılabilir.

Sayfanın solundaki başvuru formu aracılığıyla açılacak gruba ön kayıdınızı yaptırabilirsiniz. İlerleyen dönemdeki ilanları sitemizden, Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Kayıt Olmak İçin Ne Yapmalıyım?

Eğitime katılabilmek için 15 Eylül 2022 tarihine kadar sayfanın solundaki formu doldurmanız ve Janus’tan eğitime katılabileceğinize dair onay emaili aldıktan sonra kurs ücretini ödemiş olmanız gerekmektedir.

Kayıtları sadece bu form ile almaktayız. Formdaki bilgilerin tümüne kayıt sırasında gereksinim duyulduğundan hiçbir alanı boş bırakmayınız. Sizin için geçerli olmayan bölümleri “-” yazarak doldurabilirsiniz.

Ruh sağlığı alanında eğitim aldığınıza dair diplomanızın fotoğrafını çekerek “Diploma” yazan kısma yükleyiniz. Lisans ve yüksek lisans diplomaları gibi birden fazla diplomanız varsa, sonuncu veya ruh sağlığı alanında olan diplomanızı yüklemeniz yeterlidir.

Son sınıf öğrencileri transkriptlerini tek bir belge haline getirip yükleyebilirler. Son sınıf öğrencilerinin başvuru koşullarına dair detayları metnin devamında bulabilirsiniz.

Diplomanızın yanısıra Beceri toplantılarına katılmak için BDPD’nin vermiş olduğu BDT Temel Eğitim modülünü tamamlanması zorunlu olduğundan, almış olduğunuz 50 saatlik temel eğitim sertifikasını da ikinci bir dosya olarak yüklemeniz gerekmektedir. Belgelerinizi PDF veya JPEG olarak yükleyebilirsiniz. Bu belgeler olmadan kayıdınız yapılamamaktadır.

Formu doldurduktan sonra ödeme yapmadan evvel mutlaka bizden kontenjan bilgisi alınız. Maillere en geç iki gün içerisinde dönmekteyiz. Bu süreyi geçmesine rağmen bizden cevap alamadıysanız 0 530 403 3 403 no’lu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Eğitime başvurular yoğun olduğu için başvurular kontenjanlar ölçüsünde başvuru sırasına göre değerlendirilecektir. Ön kayıtlar kurs ücretinin ödenmesiyle kesinleşecektir. Başvuru fazlalığında kesin kayıt esas alınacaktır.

Kurs Ücreti Nedir?

30 saatlik eğitimin ücreti KDV dahil 6750+% 20 KDV=8100 tl ’dir. Kesin kayıt için belirtilen tarihin öncesinde ücretin yatırılması gerekmektedir.

Dernek üyeliğine dair belgelerini ilk kayıt sırasında e-mail ile tarafımıza ileten BDPD üyesi katılımcılarımız için %5 indirim uygulanmaktadır. Kayıt sonrası ibraz edilen veya kayıttan sonra yapılan üyeliklerde ücret indirimi talep edilememektedir.

Ne Zamana Kadar Ödeme Yapmalıyım?

Ödemelerin 15 Eylül 2022 tarihine kadar aşağıdaki hesaba yatırılmış olması gerekmektedir. Ancak kesin kayıt kontenjanı yoğun başvuru durumunda erken kapanabilir.

Kesin kayıt için ödeme yaptıktan sonra eğitime katılmaktan vazgeçmeniz durumunda aşağıdaki kurallar geçerlidir. 

Eğitim başlangıç tarihine bir ay ve daha fazla gün içerisinde caymanız durumunda ödemenin hepsi, eğitim başlangıç tarihine 2 ila 4 hafta kala caymanız durumunda ödemenin yarısı geri ödenir. Eğitime iki haftadan az süre kaldığında geri ödeme yapılamamaktadır.

Sağlık durumunuzdan dolayı kayıt yaptırdığınız eğitime katılamayacak olmanız halinde, eğitime devam etmeye engel bir sağlık sorununuz olduğuna dair devlet hastanesi onaylı bir kurul raporu getirmeniz durumunda süreden bağımsız olarak ücretin tamamı geri ödenir. Katılımcı eğitime başladıktan sonra, eğitimi yukarıda belirtilen sağlık durumları haricinde yarım bırakması durumunda ücretin tamamını ödemekle yükümlüdür. Bu tür durumlarda eğitimin sonraki dönemlere kaydırılması söz konusu değildir.

Ödeme ile kesin kayıt yaptırmış olan katılımcılar bu koşulları peşinen kabul etmiş sayılır.

Eğitimle İlgili Diğer Konular:

Katılım sertifikasını alabilmek için tüm oturumlara katılmanız gereklidir. Eğitimlerin telafi oturumları yoktur, pandemi sonrası düzenlenecek yüzyüze eğitimlere katılım da söz konusu olmayacaktır, dolayısıyla başvurmadan önce esnek bir organizasyon planlamanız önerilir.

Janus Psikoloji kurum ve eğitimciler için zorunlu hallerde eğitim tarihini değiştirme hakkını saklı tutar. Böyle değişiklikler çok nadir ve zorunlu hallerde söz konusu olmaktadır ve makul bir süre önceden katılımcılarımız bilgilendirilmektedir. Bu tür değişiklikler zorunluluklar haricinde yapılmamakla birlikte, eğitim tarihi değişikliğinden kaynaklı olarak oluşabilecek maddi zararları (uçak veya diğer ulaşım biletleri, kalacak yer, yeni belirlenen eğitim tarihinin diğer eğitimlerinizle çakışması vb.) kurumumuz veya Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği karşılamamaktadır.

Eğitime başvuruda bizlere e-mail ile ilettiğiniz bilgiler esas alınır. Eğitime başlayarak e-mailde beyan ettiğiniz bilgilerin doğruluğunu, BDPD ve Janus Psikoloji’nin internet sitesinde belirtilen şartları taşıdığınızı ve koşulları kabul ettiğinizi beyan etmiş sayılırsınız. Bu bilgilerin doğru çıkmaması durumunda sertifikanızı alamamanın yanısıra gerekli hukuki yaptırımlar açısından da sorumlu sayılmaktasınız.

Eğitime katılan son sınıf öğrencileri ve alan dışından olup yüksek öğrenimini ruh sağlığı alanında sürdüren öğrenci katılımcılar, mezuniyet belgelerini bizlere teslim etmeden sertifikalarını teslim alamayacaklarını peşinen kabul etmiş olmaktadırlar.

Kurs Ücretini Yatırmak İçin Hesap Bilgileri:

HESAP ADI: Janus Psikolojik Gelişim ve Danışmanlık Ltd. Şti
BANKA ADI: Yapı Kredi Bankası Mecidiyeköy Şubesi
IBAN: TR 61000 6701 0000 0005 0447 536

HESAP NO: 50447536

Not: ATM’den yapılan ödemelerde isim ve diğer bilgileriniz görünmediğinden ödeme yöntemi olarak internet üzerinden EFT, Havale veya şube aracılığıyla işlem yaptırmanız gerekmektedir. Açıklama kısmına mutlaka kursiyer adı ve eğitim tarihi belirtilmelidir. Ödemeye ilişkin ekstreyi e-mail olarak info@januspsikoloji.com adresine gönderiniz.

Kurs Nerede Yapılacak?

Toplantılar Zoom platformu üzerinden online olarak yapılacaktır.

Dikkat: Kayıt koşulları için Janus olarak standart uygulamaları takip etmekteyiz. Dolayısıyla yukarıdaki prosedürleri takip etmenizi önemle rica ederiz. Soldaki başvuru formunu doldurup göndermeniz ile birlikte bu sayfada belirtilen tüm koşulları kabul etmiş sayılırsınız.

Beceri Toplantıları Programı Ana Başlıkları

(Genel Programdır, teyit ediniz.)

Program (30 saat)

1. ve 2. Oturum (7 saat)

Eğitici: Dr. Emre Sargın
10.00 -12.00 Sorunu saptama
12.00-13.00 Öğle arası
13.00-14.00 Amaç Belirleme
14.00-15.00 Bilişsel modeli sunma
15.00-15.20 Ara
15.20-18.20 Rol Canlandırma ve uygulamalar

3. ve 4. Oturum (8 saat)

Eğitici: Doç. Dr. Kadir Özdel
09.00-11.00 Gündem Belirleme
11.00-12.00 Kesitsel Formülasyon Yapma
12.00-13.00 Öğle Arası
13.00-15.00 Düşünceye Müdahale Etme
15.00-15.20 Ara
15.20-18.20 Rol Canlandırma ve Uygulamalar

5. ve 6. Oturum (7 Saat)

Eğitici: Prof. Dr. Aslıhan Dönmez
10.00-11.00 Ödev Düzenleme
11.00-13.00 Davranış Deneyleri
13.00-14.00 Öğle Arası
14.00-16.00 Maruz Bırakma (Exposure) Programlama
16.00-16.20 Ara
16.20- 18.20 Rol Canlandırma ve Uygulamalar

7. ve 8. Oturum (8 saat)

Eğitici: Prof. Dr. Hakan Türkçapar
09.00-11.00 Derine inme
11.00-11.20 Ara
11.20-13.20 İnançları saptama
13.20-14.20 Öğle Arası
14.20-16.20 İnançları değiştirme, alternatif inanç geliştirme
16.20-16.30 Ara
16.30- 18.30 Rol Canlandırma ve Uygulamalar