Paylaşmak ister misiniz?
Janus’ta Düzenlenen Eğitimleri Takip Edin
Bilişsel Davranışçı Terapiler Temel Eğitimi (Modül I)
Kurs Programı
- Bilişsel davranışçı terapinin tarihsel gelişimi; psikopatoloji kuramı ve temel ilkeler
- Psikoterapide temel ilkeler, görüşme ve değerlendirme becerileri
- Bilişsel değerlendirme, kavramlaştırma ve formülasyon
- Bilişsel Terapi seansının yapısı ve seansların yapılandırılması
- Sokratik sorgulama ve yönlendirilmiş keşif
- Bilişsel ve davranışçı teknikler
- Depresyonun bilişsel davranışçı modeli ve tedavisi
- Panik bozukluk ve agorafobinin bilişsel davranışçı modeli ve tedavisi
- Özgül fobilerin bilişsel davranışçı terapisi
- Obsesif kompulsif bozukluğun bilişsel davranışçı modeli ve tedavisi
- Sosyal anksiyete bozukluğunun bilişsel davranışçı modeli ve tedavisi
- Sınav anksiyetesinin bilişsel davranışçı terapisi
- Yaygın anksiyete bozukluğunun bilişsel davranışçı modeli ve tedavisi
- Travma sonrası stres bozukluğuna bilişsel davranışçı yaklaşım
- Somatizasyon bozukluğunda ve hipokondriaziste bilişsel yaklaşım
- Bilişsel kişilik kuramı, temel inanç ve ara inançların saptanması ve değiştirilmesi
- Kuramsal sınav
Eğitimcilerimiz
Kurs Sorumlu Eğitmeni: Prof. Dr. M. Hakan Türkçapar
Prof. Dr. M. Hakan Türkçapar
Prof. Dr. Aslıhan Dönmez
Prof. Dr. Selçuk Aslan
Prof. Dr. Kadir Özdel
Yard. Doç. Dr. Emre Sargın
Doç. Dr. Ercan Altınöz
Doç. Dr. Sedat Batmaz
Psikiyatrist Dr. Nihan Coşkun
Eğitimcilerimizle ilgili detaylı bilgi için tıklayın
Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği’ne bağlı olarak yürütülen, Prof. Dr. Hakan Türkçapar koordinasyonunda açılan her eğitim belirtilen kadroyla birlikte yürütülmektedir. Derneğe bağlı düzenlenen tüm eğitimler tüm kurumlarda aynı kadro ile eğitim vermektedir. Eğitim takvimine göre oturumları anlatan hocalar değişebilir.
Süre ve Katılım Koşulları
Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği ve Janus Psikoloji işbirliği ile bilişsel davranışçı terapi temel kuramsal eğitim kursu yıl içerisinde belirli aralıklarda düzenlenmektedir.
Kurs ruh sağlığı alanında çalışan ve psikoterapi hizmeti üreten profesyonellere yöneliktir. Yapılan yeni düzenlemeyle Klinik Psikolog (Yüksek lisans ya da doktora eğitimi devam ederlerden psikopatoloji dersini tamamlamış olanlar), Psikiyatrist (Uzman ve Asistan) ve yüksek lisans veya doktorasını tamamlamış psikiyatri hemşireleri hariç tüm diğer ruh sağlığı çalışanları bu eğitime katılmadan önce zorunlu olarak Bilişsel Davranışçı Terapide Değerlendirme ve Yapılandırılmış Görüşme Eğitimine (21 saat) katılmak zorundadır.
Kurs süresi toplam 50 saattir ve kurs tek bir modül olarak kabul edilmektedir. Eğitim programı, online olarak yapılacak ve hemen hemen her bir oturum yarım gün sürecektir.
Program içeriği ve süresi Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği, European Association for Behavioral and Cognitive Therapy (EABCT) ve Academy of Cognitive Therapy (ACT)’ nin kuramsal eğitim programlarına paraleldir ve EABCT tarafından akredite edilmiştir. Aynı zamanda BDPD tarafından verilen eğitimler, sertifikasyon için başvurmanız durumunda ACT tarafından kabul edilmektedir. Eğitim sonunda, alınan 50 saatlik kuramsal eğitime ilişkin katılım belgesi verilecektir.
Ayrıntılı bilgi ve bilişsel terapide sertifikasyon süreci için tıklayın.
Başvuruları Devam Eden Temel Modül Eğitim Başlangıç Tarihi:
17 Kasım 2024
İlan edilen tarihlerde herhangi bir zorunluluk doğrultusunda değişiklik yapılma ihtimali vardır.
Kayıt Olmak İçin Ne Yapmalıyım?
Eğitime katılabilmek için öncelikle sayfanın solundaki formu doldurmanız gerekmektedir. Kayıtları sadece bu sayfadaki form ile almaktayız. Formdaki bilgilerin tümüne kayıt sırasında gereksinim duyulduğundan hiçbir alanı boş bırakmayınız. Sizin için geçerli olmayan bölümleri “-” yazarak doldurabilirsiniz. Ruh sağlığı alanında eğitim aldığınıza dair diplomanızın fotoğrafını çekerek “Diploma” yazan kısma yükleyiniz. Lisans ve yüksek lisans diplomaları gibi birden fazla diplomanız varsa, sonuncu veya ruh sağlığı alanında olan diplomanızı yüklemeniz yeterlidir. Bu belgeler olmadan kayıdınız yapılamamaktadır.
Son sınıf öğrencileri transkriptlerini tek bir belge haline getirip yükleyebilirler. Son sınıf öğrencilerinin başvuru koşullarına dair detayları metnin devamında bulabilirsiniz.
Formu doldurduktan sonra ödeme yapmadan evvel mutlaka bizden kontenjan bilgisi alınız. Maillere en geç iki gün içerisinde dönmekteyiz. Bu süreyi geçmesine rağmen bizden cevap alamadıysanız 0 530 403 3 403 no’lu telefondan bize ulaşabilirsiniz.
Eğitime kayıtlar kontenjan dolana kadar devam edecektir. Eğitime başvurular yoğun olduğu için başvurular kontenjanlar ölçüsünde başvuru sırasına göre değerlendirilecektir. Ön kayıtlar kurs ücretinin ödenmesiyle kesinleşecektir. Başvuru fazlalığında kesin kayıt esas alınacaktır. Başvurular genel olarak yoğun olduğundan son başvuru tarihinden çok önce kontenjanlar kapanmaktadır.
Kurs Ücreti Nedir?
Eğitimin ücreti KDV dahil 18.000 tl’dir. Eğitim ücretinin kesin kayıt öncesi EFT veya havale yoluyla aşağıda belirtilen hesaba yatırılması gerekmektedir.
BDPD üyelerine ön kayıt formunda bildirmeleri halinde %5 indirim uygulanmaktadır. Online başvuru formunda ibraz edilmeyen veya kayıt sonrası yapılan üyeliklerde ücret indirimi talep edilememektedir.
Ne Zamana Kadar Ödeme Yapmalıyım?
Kesin kayıtlar kontenjan dolana kadar alınmaktadır.
Kesin kayıt için ödeme yaptıktan sonra eğitime katılmaktan vazgeçmeniz durumunda:
-Eğitim başlangıç tarihine bir ay ve daha fazla gün içerisinde caymanız durumunda ödemenin hepsi,
– Eğitim başlangıç tarihine 2 ila 4 hafta kala caymanız durumunda ödemenin yarısı geri ödenir.
Eğitime iki haftadan az süre kaldığında geri ödeme yapılmamaktadır.
Katılımcı eğitime başladıktan sonra eğitime devam etmesini engelleyen bir hastalık durumu olduğuna dair devlet hastanesi heyet raporuyla belgeleyeceği sağlık durumları haricinde eğitimi yarım bırakması durumunda ücretin tamamını ödemekle yükümlüdür.
Ödeme ile kesin kayıt yaptırmış olan katılımcılar bu koşulları peşinen kabul etmiş sayılır.
Eğitimle İlgili Diğer Konular:
Katılım sertifikasını alabilmek için %80 oranında bir katılım göstermeniz gereklidir. Oturumların telafisi yoktur.
Janus Psikoloji kurum ve eğitimciler için zorunlu hallerde eğitim tarihini değiştirme hakkını saklı tutar. Böyle değişiklikler çok nadir ve zorunlu hallerde söz konusu olmaktadır ve makul bir süre önceden katılımcılarımız bilgilendirilmektedir. Bu tür değişiklikler zorunluluklar haricinde yapılmamakla birlikte, eğitim tarihi değişikliğinden kaynaklı olarak oluşabilecek maddi zararları (uçak veya diğer ulaşım biletleri, kalacak yer, yeni belirlenen eğitim tarihinin diğer eğitimlerinizle çakışması vb.) kurumumuz veya Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği karşılamamaktadır. Bu açıdan oturum tarihlerine dair organizasyonunuzun esnek olması önerilir.
Oturum Tarihleri:
- Oturum 17 Kasım 2024 19.00-22.30 Emre Sargın
- Oturum 18 Kasım 2024 19.00-22.30 Emre Sargın
- Oturum 20 Kasım 2024 20.30-22.30 Hakan Türkçapar
- Oturum 21 Kasım 2024 20.30-22.30 Hakan Türkçapar
- Oturum 22 Kasım 2024 20.30-22.30 Hakan Türkçapar
- Oturum 26 Kasım 20.00-22.30 Kadir Özdel
- Oturum 27 Kasım 19.00-22.30 Kadir Özdel
- Oturum 30 Kasım 09.00-12.30 Hakan Türkçapar
- Oturum 01 Aralık 09.00-12.00 Hakan Türkçapar
- Oturum 07 Aralık 2024 09.00-13.00 Ercan Altınöz -14.00-16.00 Nihan Coşkun
- Oturum 17 Aralık 2024 20.00-24.00 Kadir Özdel
- Oturum 02 Ocak 2024 18:00-22.00 Aslıhan Dönmez
- Oturum 08 Ocak 2024 18.00-22.00 Selçuk Aslan
- Oturum 11 Ocak 2024 09.00-12.00 Hakan Türkçapar
- Oturum 12 Ocak 2024 09.00-11.30 Hakan Türkçapar
- Oturum 14 Ocak 2024 18.00-20.00 Aslıhan Dönmez
Eğitime başvuruda bizlere başvuru formu ile ilettiğiniz bilgiler esas alınır. Eğitime başlayarak beyan ettiğiniz bilgilerin doğruluğunu, BDPD ve Janus Psikoloji’nin internet sitesinde belirtilen şartları taşıdığınızı ve koşulları kabul ettiğinizi beyan etmiş sayılırsınız. Bu bilgilerin doğru çıkmaması durumunda sertifikanızı alamamanın yanısıra gerekli hukuki yaptırımlar açısından da sorumlu sayılmaktasınız.
Eğitime katılan son sınıf öğrencileri ve alan dışından olup yüksek öğrenimini ruh sağlığı alanında sürdüren öğrenci katılımcılar, mezuniyet belgelerini bizlere teslim etmeden eğitime katılım belgelerini teslim alamayacaklarını peşinen kabul etmiş olmaktadırlar. Eğitimin son oturumuna kadar mezun olmamış olan katılımcılarımıza, mezuniyet belgesi elimize geçtikten sonra katılım belgeleri e-belge olarak gönderilecektir.
Kurs Ücretini Yatırmak İçin Hesap Bilgileri:
HESAP ADI: Janus Kişisel Gelişim ve Danışmanlık Ltd. Şti
IBAN: TR 0900 0100 2056 9199 9971 5001
Not: Ödemelerinizi ATM’den yaptığınızda ödeme yapanın ismi ve bilgileri görünmemektedir. Bu sebeple mutlaka havale, EFT ve diğer internet yoluyla ödeme yöntemlerini veya şube içerisinden ödeme yolunu tercih ediniz.
Ödeme yaparken açıklama kısmına mutlaka Kursiyer adı ve Kasım 2024 Temel Eğitim olduğu belirtilmelidir. Ödemeye ilişkin dekontun [email protected] adresine atılması rica olunur.
Kurs Nerede Yapılacak?
Kurs Zoom üzerinden planlanmıştır.
Önemli Not: Kayıt koşulları için Janus olarak standart uygulamaları takip etmekteyiz. Dolayısıyla yukarıdaki prosedürleri takip etmenizi önemle rica ederiz. Soldaki başvuru formunu doldurup göndermeniz ile birlikte bu sayfada belirtilen tüm koşulları kabul etmiş sayılırsınız.