Duygusal yeme depresif veya kaygılı hissetmek gibi yoğun duyguları kontrol edebilmek için kişinin yemek yemeye yönelmesidir. Araştırmalar duygusal yeme alışkanlığı olanlar tekrar kilo alma olasılığının çok yüksek olduğunu belirtiyor. Duygusal yeme, yani duygudurumunuzla sağlıklı olmayan şekilde başetme alışkanlığına sahipseniz tekrar bir diyete başlamadan önce bu alışkanlığın yerine sağlıklı başetme yollarını koymanızda fayda var. Aksi halde çok zahmetli olan diyet sürecinde başarınız düşer, ya da kilolarınızı uzun dönemde geri alırsınız.

Bende duygusal yeme problemi olduğunu nasıl anlarım?

İşte canınızı sıktılar, eşinizle tartıştınız ya da bir sınava hazırlanıyorsunuz ve sıkıntıdan yemeğe mi sarılıyorsunuz? Eğer bir çok insanın yaşadığı bu döngüyü siz de yaşıyorsanız duygusal yeme problemleriniz olabilir.

Janus’ta diyetle ilgili:

  • Halka açık bilgilendirme seminerleri
  • Uzmanlara yönelik bilişsel davranışçı yönelimli  yeme bozuklukları ve diyet desteği  eğitimleri
  • Bireysel diyet danışmanlığı yapılmaktadır.

Bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

Paylaşmak ister misiniz?

Diyet Danışmanlığı

Diyet Danışmanlığı da ne diye soruyor olabilirsiniz.

Aslında yeni bir icat çıkarmış sayılmayız. İstatistikler obezitenin giderek artan bir sorun olduğunu ve yaşanan sağlık problemlerinin büyük oranda yiyip içtiklerimizle ilgili olduğuna işaret ediyor. Diyabet, inme, kalp krizi gibi birçok sorunda aşırı kilolu olmak doğrudan rol oynuyor. Üstelik ne yediğimiz ruh halimizi de doğrudan etkiliyor. Tüm bu bilgileri hemen hemen hepimiz uzmanlardan defalarca dinledik ve galiba birçoğumuz tüm bu farkındalıktan sonra vicdan azabıyla beraber yemeye ve daha çok yemeye devam ediyor.

Tatlılar, şekerli gıdalar, yüksek kalorili fastfoodlar hayatımızın önemli bir parçası. Sürekli hazır gıdaların reklamlarına maruz kalmanın yanısıra en önemlisi ZAMANIMIZ YOK!
Evet sabahın köründe işe gidip gece geç saatte eve dönerken, arada deliler gibi çalışırken sağlıklı yiyecekler için, diyet yapmak için zaman yok?
Mu?
Evet zor, bu çağda daha da zor. Ama imkansız değil.

Janus bir psikoloji merkezi. Diyet konusu nasıl olup da ana çalışma alanlarımızdan biri haline geldi derseniz, aslında hepimizin bildiği bir gerçek suyüzüne çıkacaktır.
O diyet listesini defalarca diyetisyenlerden aldınız, ve hatta belki kilo verdiniz, incecik oldunuz. Ama hala bu yazıyı okuyorsunuz.

Demek ki yanlış giden birşeyler var.

Diyet listeleri özel bir tılsım içermiyor. En büyük maarifet diyetinize uyabilmekte ve tekrar kilo almamak için zayıf bir insan gibi düşünerek sağlıklı beslenmeyi bir alışkanlık haline getirmekte.

Diyet Danışmanlığında Ne Yapılır?

Kilo vermekte zorlanan herkes için sihirli bir çözüm yok elbette. Endokrinoloji uzmanları obez kişilerin beyinlerinde “doyma” sinyaline bir nevi direnç olduğunu belirtiyorlar. Dolayısıyla kilolu kişilerin işleri çok kolay sayılmaz.

Janus’ta, bir diyet sürecinde diyete sadık kalmanızı sağlayacak bir bakış açısı geliştirmeniz ve bu sadakati sürdürmenizi sağlayacak duygusal kontrolü gösterebilmeniz için danışmanlık veriyoruz. bu şekilde zor olan diyet yapma sürecini kolaylaştırmayı ve diyeti hayatınızın tekrarlayan şarkısı olmaktan çıkarmayı amaçlıyoruz. Denemek isterseniz bizimle irtibata geçebilir ya da halka açık eğitimlerimize başvurarak detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Paylaşmak ister misiniz?