Müge Sargın
Müge SargınKlinik Psikolog, Janus Psikoloji Kurucusu

Ege Üniversitesi Psikoloji bölümünden 2002 yılında mezun oldum, 2004 yılında ise klinik psikoloji alanında yüksek lisans derecemi Hacettepe Üniversitesinden aldım.

Eğitim süpervizyonlarımı Hacettepe Üniversitesi hastanesi psikiyatri servisinde ve üniversitenin mediko sosyal merkezinde tamamladım. Klinik Psikolog olarak 15 yıllık deneyime sahibim. Çeşitli merkezlerde psikoterapist olarak çalıştım ve 2015 Ocak ayından itibaren kurucusu olduğum Janus Psikoloji’de çalışmalarıma devam ediyorum. Özellikle panik bozukluk, obsesif kompulsif bozukluk, performans kaygısı, sosyal fobi gibi kaygı bozukluklarının, öfke kontrol güçlüklerinin, depresyon ve travmaların kısa süreli terapi yöntemleriyle tedavisine odaklanmaktayım. Son dönem obezite ve kilo verme zorluklarıyla yapılandırılmış kısa süreli bir yöntem kullanarak çalışmalar yapmaktayım.

Terapilerimde en çok bilişsel davranışçı terapi yaklaşımını kullanmakla birlikte; farkındalık temelli bilişsel terapiler, gestalt terapi, kısa psikodinamik terapiler, şema terapi, EMDR, çözüm odaklı terapiler, hipnoterapi, sanat terapisi ve stratejik aile terapileri gibi birçok farklı psikoterapi ekolünde de eğitim aldım.

Klinik değerlendirme testlerinden Rorschach, TAT, MMPI ve Nöropsikolojik Test bataryalarının uygulayıcısıyım.

Psikoterapist olarak klinik çalışmalarımın yanısıra 2004 yılından itibaren kurumsal danışmanlık çalışmalarıma devam ediyorum. SHL, Philip Morris ve Koç Grubunda danışman olarak çalıştım, çok sayıda uluslararası şirkete bağımsız danışman ve koç olarak hizmet verdim. Halen kurumlara performans değerlendirme, yetkinlik sistemleri ve yetenek yönetimi gibi alanlarda danışmanlık yapıyorum ve iletişim ve müzakere teknikleri başta olmak üzere çeşitli konularda eğitimler veriyorum.

Performans geliştirme çalışmalarıma sadece kurumsal hayatta değil, kendisi de konservatuar mezunu bir müzisyen olarak yaratıcı sanatlar ve spor alanlarında da devam ediyorum. Sanatçılarla yürüttüğüm performans geliştirme çalışmalarımın yanısıra 2011-2012 sezonunda Samsunspor Kulübü alt yapısında psikolog ve performans koçu olarak hizmet verdim, halen sporcu ve sanatçılarla bireysel performans geliştirme çalışmalarını sürdürüyorum.

2014-2015 akademik sezonunda Üsküdar Üniversitesi psikoloji yüksek lisans öğrencilerine bilişsel davranışçı terapiler dersini verdim. Şu anda İbn-i Haldun Üniversitesinde yarı zaman öğretim görevlisi olarak yüksek lisans öğrencilerinin süpervizyon derslerine girmekteyim. Yine 2015 yılı itibariyle Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneğinin (BDPD) yayın organı olan Bilişsel Davranışçı Psikoterapi ve Araştırmalar dergisinde hakemlik yapmaktayım. 2017-2020 dönemi BDPD yönetim kurulu yedek üyesiyim.

European Association of Cognitive Behavioral Therapies – EABCT (Avrupa Bilişsel Davranışçı Terapiler Birliğinden) tarafından bilişsel davranışçı terapi alanında yeterliliğim kabul edilerek sertifiye edildim. Aynı zamanda Bilişsel Davranışçı terapistleri sertifiye eden dünyanın önde gelen kurumu Academy of Cognitive Therapy (ACT) tarafından da sertifiye edilerek Diplomat ünvanını aldım.

Kendini keşfetmek bir yolculuktur.

Yolculuğunuzda size eşlik etmek isterim.

Basında Klinik Psikolog Müge Sargın

Son Yazılar

Aileler ve Yakınlar için Depresyon El Kitabı

November 15th, 2019|Comments Off on Aileler ve Yakınlar için Depresyon El Kitabı

Depresyonda olan birinin yakını olmak gerçekten zor ve kafa karıştırıcı olabilir. Hastanın yakınları durumu daha da kötüleştirecek yanlış bir [...]

Depresyondaki Birine Nasıl Yardım Edersiniz?

October 16th, 2016|Comments Off on Depresyondaki Birine Nasıl Yardım Edersiniz?

Bu yazı daha önce Posta gazetesinde yayınlanmıştır. Depresyonda olan birinin yakını olmak gerçekten zor ve kafa karıştırıcı bir durumdur. Sevdiğiniz [...]

Psikoterapi Bir Çeşit Sohbet midir?

October 15th, 2016|Comments Off on Psikoterapi Bir Çeşit Sohbet midir?

Bu yazı daha önce NTV ve Milliyet gazetelerinde yayınlanmıştır. Günümüzde artık psikoterapiye karşı önyargılar kırılmaya başlasa da, halen terapinin ne [...]

Kayıp ve Yas

October 15th, 2016|Comments Off on Kayıp ve Yas

Bu yazı daha önce NTV ve Posta gazetelerinde yayınlanmıştır. Hayatta en zorlandığımız olayların başında ayrılıklar ve kayıplar geliyor. Klinik Psikolog [...]